Qəhvənin Hazırlanması ilə bağlı Tez-tez verilən suallar

Qəhvə’ saxlamağın ən yaxşı üsulu hansıdır? O nə vaxta kimi təzə qalır?

Qovrulmuş kimi, qəhvə’ hava və rütubətin təsirinə məruz qalan kimi xoş ətrini itirməyə başlayır. Biz hər həftə qəhvə almağınızı və onu sərin, qaranlıq yerdə hava keçirməyən qabda saxlamağı, bişirməmişdən, dəmləməmişdən qabaq onu üyütməyi tövsiyə edirik. Açılmamış FlavorLock™ torbasında olan qəhvə bir neçə ay təzə qalır.

FlavorLock™ torbası nədir?

Unikal FlavorLock™ texnologiyamız ətiri qaçıran oksigenin möhürlənmiş qəhvə paketinin içərisinə daxil olmasının qarşısını alaraq təzə qovrulmuş qəhvə paxlalarının buraxdığı karbon dioksidi saxlamaq üçün xüsusi birdəfəlik qapaqdan istifadə edir. Yarım funt (225q) və bir funtluq (450q) torbalar siz istifadə edənə kimi təzə qalması üçün qızardılmamışdan əvvəl iki saat ərzində bizim hava keçirməyən FlavorLock™ qablarında ’ möhürlənir.

Mən hansı üyütmə üsulundan istifadə etməliyəm?

Çiy qovrulmuş qəhvə üçün biz dənəli paxlaları götürüb onları hər bir stakan üçün ayrıca üyütməyi tövsiyə edirik. Yaxud istəsəniz, siz dənəli qəhvə paxlasını yerli satış mağazasına aparıb onlardan fərdi şəkildə üyüdülməsini xahiş edə bilərsiniz.

Süzülmüş qəhvə maşınları üyüdülmüş qəhvədə olan universal qəhvə tozu, yaxud xüsusi olaraq yastı dibli və ya qıf tipli süzgəclə qəhvə tozu yaradır. Bütün Starbucks mağazaları qəhvəni bu spesifikasiyaya uyğun üyüdür. Espresso mexanizmləri qəhvə tozuna həssasdır və rakel dəzgahında 30–35 saniyəyə çox yaxşı narın qəhvə tozu tələb edir. Qəhvə tozu çox zərif və ya çox iri, donmuş olduqda, dondurulmuş və ya soyuducuda saxlanan espresso paxlaları, döyəclənən qəhvənin çox bərk və ya kifayət qədər bərk olmaması zəif və sürətli atışlara səbəb olur.